Grand Café het Perron: de gezelligste pleisterplaats van de Hondsrug

Foto:

Gezelligheid kent geen tijd luidt het spreekwoord. Bij Grand Café het Perron aan de Hoofdstraat in Valthe zijn ze het daar roerend mee eens. De eerste koffie werd op deze plek al in 1904 geschonken.

Grand Café het Perron is de plek waar de dorpelingen hun biertje drinken, een kaartje leggen of bij mooi weer op het terras van de zon en livemuziek genieten. En voor de toerist is het Perron een perfecte pleisterplaats. Na een fietstocht over de open vlaktes van de Hondsrug gaat een uitsmijter, hamburger het Perron of luxe borrelhapjes er altijd wel in. Na een hapje en drankje ben je weer helemaal op stoom om Valthe en omgeving te verkennen.

Leerwerkplek
De trein stopt al sinds 1947 niet meer in Valthe, maar het Perron is desondanks een prima opstapplaats voor een loopbaan in bijvoorbeeld de horeca. De rustplaats is een leerwerkplek, wat inhoudt dat je als scholier hier in de praktijk het vak leert. Leerlingen van Pro Emmen maken schoon, serveren drankjes en doen alle voorkomende klussen. Een perfecte combinatie met de theorie in de schoolbanken dus.

Nieuwe kok
Eigenaar en leerkracht bij Pro Emmen Roy van der Scheer: ‘Op school leer je de achtergronden en bij ons de fijne kneepjes van het vak en de werknemersvaardigheden. Een ideale combinatie dus.’ Met de zomer in zicht is een nieuwe kok aangenomen. Een zeer ervaren kok die gaat voor een volle zaak. Die staat voor het gebruik van lokale producten en die belooft iets neer te zetten waar mensen voor terug komen. Er wordt straks op een eerlijke manier en op een ander niveau gekookt vanaf nu. De kok zal de leerlingen en medewerkers helpen op te leiden. Een win-win situatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen